Presentació

Carta de presentació:

Us presentem ACIAR-TD, l’Associació Catalana d’Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, nascuda de la il·lusió d’un grup d’infermers catalans que treballem en diferents àmbits de l’especialitat de l’anestesiologia.

Els infermers d’anestèsia estem presents des de fa anys en els centres sanitaris catalans .

Ja no estem sols als quiròfans fent de suport als anestesiòlegs, i a les unitats de reanimació, URPAs i UCIs tenit cura dels pacients més crítics.

Estem als gabinets d’exploracions invasives, realitzant o col·laborant en les sedacions necessàries per garantir una millor qualitat assistencial; a les unitats de dolor agut i clíniques de dolor crònic, vetllant per un bon control del dolor, contribuint així a una millor qualitat de vida dels pacients; a les consultes preoperatòries; i encara podem seguir creixent on ens necessitin, dins l’anestesiologia i tractament del dolor, per fer allò que sabem fer, cuidar dels pacients.

Totes aquestes actuacions permeten que la figura de la Infermera d’Anestèsia, sigui una peça indispensable dins d’un procés quirúrgic i més enllà.

Cada cop som més i més preparats, amb una formació de postgrau específica i una experiència que anem adquirint, que ens ha de donar una posició adient dins el sistema sanitari català.

 

El nostre afany es:

–         Ser un nexe d’unió dels infermers d’anestèsia catalans

–         Promoure una formació específica i acurada

–         Treballar junts per formalitzar documents que ens ajudin a la pràctica diària

–         Lluitar per tenir la nostra pròpia especialitat infermera, a semblança d’altres països europeus

 

Us convidem aque ens coneixeu i a participar amb nosaltres d’aquest projecte que estem començant.

 

Montse Sanclemente

Presidenta ACIAR-TD